Behandelingen

Voor veel verschillende aandoeningen kan fysiotherapie de oplossing tot herstel zijn. De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Binnen de fysiotherapie zijn er veel specialisten werkzaam. De verschillende specialisaties zijn: sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, en oedeemtherapie. Afhankelijk van uw klacht(en) wordt er gekeken naar de meest geschikte therapie voor de desbetreffende klacht(en). Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Vermindering van pijn, beter gebruik van uw lichaam en het beweeglijker maken van spieren en gewrichten is het doel van de behandelingen van de fysiotherapeut. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Behandelmogelijkheden

Fysiocare Nunspeet biedt verschillende behandelingen ook op specialistisch gebied. Met name voor  behandelingen van oedeem (vochtophoping) en oncologie (kanker) bent u bij Fysiocare aan het goede adres. Om de mogelijkheden te bekijken kunt u  een afspraak maken om een behandelplan te bespreken specifiek voor uw situatie en problematiek.

Sinds is er een geriatriefysiotherapeute in de praktijk werkzaam. Geriatrie is gericht op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. De geriatriefysiotherapeut werkt graag samen met u als patiënt en uw omgeving aan het herstel of verbetering van kwaliteit van leven. Met name functionele training is daarbij belangrijk, veelal ook in de thuissituatie aangezien dit de plek is waar u functioneert.